Estepona App : Highlights van Estepona in eigen App

Estepona Hotspots, #VisitEstepona

Estepona App toerism

De gemeenteraad van Estepona meldt dat het een gratis mobiele applicatie heeft gelanceerd waarmee toeristen in 28 talen meer te weten kunnen komen over de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Dit zal mogelijk zijn dankzij het gebruik van Artificial Intelligence (AI) bij de ontwikkeling van de app ‘Reveel Explore Destinations’, die al in gebruik is.

De loco-burgemeester van het gebied van Ontwikkeling, Infrastructuur en Toerisme (FIT), Ana Velasco, legde uit dat de lancering van deze app samenviel met Wereldtoerismedag en benadrukte dat deze nieuwe tool informatie zal bieden over de belangrijkste culturele routes van de stad, zoals de Route van Artistieke Muurschilderingen, de Route van Poëzie, de Route van Beelden of de Route van Charmante Plaatsen.

Estepona App : gratis

De applicatie zal geen kosten met zich meebrengen voor de gemeenteraad, aangezien deze is ontwikkeld in het kader van een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeenteraad en het Finse bedrijf STEP Technologies Oy, dat, als gevolg van de grote toeristische ontwikkeling van Estepona, de stad heeft gekozen. voor dit project..

Op dezelfde manier kan het gratis worden gedownload voor de gebruiker op alle apparaten met Android- en IOS-besturingssystemen en zal het een eenvoudige bediening hebben, waardoor degenen die het downloaden er snel en zonder complicaties mee vertrouwd kunnen raken. 

Velasco heeft verklaard dat dit project ook vooruitgang betekent op het gebied van duurzaamheid, aangezien een technologisch systeem dat kan worden gezien als een alternatief voor traditionele oplossingen, zoals papieren kaarten, wordt geïntegreerd in de toeristische promotie.

Het hoofd van de FIT-afdeling voegde eraan toe dat het gaat om het creëren van een digitale oplossing die toeristen kunnen gebruiken om Estepona op een intuïtieve, gemakkelijke en interessante manier te ontdekken, waardoor ze ook toegang krijgen tot de inhoud in hun eigen taal via kunstmatige intelligentie, wat hen toegang zal geven tot de inhoud in hun eigen taal. vertaling in 28 verschillende talen mogelijk maken.

Hechting aan Estepona als slimme toeristische bestemming

Aan de andere kant moet op het gebied van toerisme worden opgemerkt dat de gemeenteraad van Estepona het pad naar zijn transformatie naar een intelligente toeristische bestemming (DTI) is begonnen door het diagnostisch rapport en het actieplan voor de omzetting ervan in een DTI uit te voeren. in lijn met de methodologie van de staatssecretaris van Toerisme, die het certificaat van lidmaatschap van de stad Estepona aan dit netwerk heeft verleend. 

Naast deze acties op het gebied van innovatie verricht de Toerisme-delegatie van de gemeenteraad belangrijk werk bij het promoten van de stad als toeristische referentiebestemming via haar website (www.turismo.estepona.es), waar degenen die ons bezoeken Visit you kunnen worden op de hoogte van alle diensten die Estepona aanbiedt, de bezienswaardigheden of de beste vrijetijdsalternatieven. 

Bovendien beschikt dit webportaal, gebaseerd op het engagement op het vlak van duurzaamheid dat de gemeenteraad promoot, over een reeks digitale brochures, met alle informatie die nodig is om de stad stap voor stap te leren kennen en die gebruikers kunnen downloaden op hun toestellen, met de daaruit voortvloeiende papierbesparingen. 

De gemeentelijke delegatie voor toerisme is gevestigd in de tentoonstellingsruimte La Casa de las Tejerinas, op Plaza de las Flores, s/n. In de faciliteiten zijn informatieposters geïnstalleerd met QR-codes, die snelle toegang tot digitale toeristische brochures mogelijk maken. Om contact op te nemen met dit kantoor kunt u het telefoonnummer 952 80 20 02 bellen of contact opnemen via e-mail turismo@estepona.es.

Estepona App downloaden

Estepona App Tourism

#VisitEstepona

Chiringuitos

Hoeveel Beach bars ken je in Estepona?

Estepona Hiking Gibraltar view

365 dagen per jaar outdoor

Wandelen, fietsen, golfen, paardrijden, zwemmen, padel, surf & paddle…

Madubar Estepona

Ontelbare restaurants & bars

Ook al verblijf je maandenlang in Estepona, je kunt elke dag iets anders proeven!

Pin It on Pinterest