Driekoningen parade Estepona

Feria: Feesten & Festivals in Malaga provincie 2023

feesten-festivals-evenementen, VisitEstepona

3 Koningen is het 1e grote feest van het jaar in Estepona met optocht in het centrum.
5 januari. In Estepona staat 5 januari bol van de activiteiten voor kinderen. Om 12.00 uur wordt er een kinderfeestje gehouden in het Paleis voor Tentoonstellingen en Congressen. ‘S Middags, vanaf 17.00 uur, trekt de Grote Parade van de Drie Koningen door de centrale straten van Estepona en deelt tonnen snoep uit in een feestelijke en kleurrijke sfeer, begeleid door muzikale bands.

Hierbij de volgende feesten voor Estepona:

Februari of Maart – Carnaval Estepona
Carnaval in Estepona wordt gevierd met veel plezier en een goed humeur, kostuumwedstrijden en optredens van carnavalsgroepen (Chirigotas).

2 – 9 April – Semana Santa (Pasen)
Als je op zoek bent naar een traditionele religieuze ervaring, dan moet je Andalusië bezoeken tijdens Semana Santa.
De data van Semana Santa variëren elk jaar afhankelijk van wanneer Pasen plaatsvindt. Semana Santa begint op Palmzondag, de zondag voor Paaszondag, en duurt tot Paaszaterdag, en in sommige steden tot Paaszondag.

Van donderdag tot Paaszondag
De Heilige Week in Estepona wordt met grote intensiteit beleefd. Op maandagmiddag vertrekt er een stoet kinderen. Op Goede Vrijdag vindt de langste processie plaats, met in totaal vijf tronen, met als bijzonderheid dat een ervan wordt gedragen door vrouwen.

15 Mei – San Isidro Labrador (“Romeria”= bedevaart)

De festivals van San Isidro de Estepona zijn waarschijnlijk het meest populair in deze gemeente, samen met de kermis in juli. Dit festival is onlangs uitgeroepen tot toeristisch belang. De straten van de oude stad zijn bedekt met varens en palmbomen en de huizen zijn versierd met producten van de boerderij en potten; Er zijn rieten hutten opgesteld waar u in de schaduw kunt genieten van typische gerechten en een koud biertje. ’s Middags is er een optocht van versierde landwagens. Voorafgaand aan deze datum vindt op 7 mei de Romería de San Isidro plaats, waar families en vrienden een dag doorbrengen in het Los Pedregales-park, met typisch eten, muziek en dans.

23 Juni/24 Juni – San Juan
In de nacht van 23 op 24 juni overspoelen vreugdevuren en feesten de stranden van Estepona. Het is tijd om je voor te bereiden op de zomer en de langste dag van het jaar.

San Juan Estepona

Middeleeuwse markt van Estepona tijdens de maand juni, meestal aan het einde van de maand. Het wordt georganiseerd aan de kust en is behoorlijk populair.

Eerste week Juli –Feria van Estepona feestweek (Salida 155 Estepona.)
Een week lang staat het werkleven in deze stad bijna volledig stil, aangezien een zeer hoog percentage van de bevolking zich volledig stort op het vieren van de Fair. Overdag zijn er talloze bars open, is er veel kleur in de straten waar bewoners en bezoekers samenkomen om te genieten van manzanillawijn, muziek en dans. ‘S Avonds verplaatst het plezier zich naar het beursterrein, met tal van stands en attracties voor alle leeftijden.

16 Juli – Virgen del Carmen

In alle gemeenten van de Costa del Sol wordt de Virgen del Carmen gevierd op 16 juli, de patroonheilige van de zeelieden.De Maagd wordt door de straten en de promenade gedragen en vervolgens naar de zee gebracht om, vergezeld door ontelbare boten.

Weekend in Juli – Middeleeuwse Markt in Estepona (oude stad).

Tijdens de maand augustus organiseerden ter gelegenheid van de viering van de Dag van het Toerisme de afgevaardigde voor toerisme-evenementen voor het plezier van de bezoekers. Het is de bedoeling dat zowel de toeristen die Estepona bezoeken als de mensen van Estepona genieten van deze zeer speciale dag, en dat met naam de bezoekers een prettige herinnering aan een keer meenemen. Het evenenprogramma meldde elk jaar en kan parades, concerten, bloemen bezorgen, proeverijen van lokale producten of flamencoshows publiceren.

Halloween wordt in Estepona in de laatste week van oktober gevierd met evenementen, kostuumwedstrijden en een donkere setting. Verschillende plaatsen zoals Selwo bieden themabezoeken en aanbiedingen voor kinderen in kostuums.

12 oktober is een feestdag in Estepona omdat het Hispanic Day is, ook wel bekend als Pilar Day.

De beurs van Estepona die op 4 en 5 november wordt gehouden, bekend als de Estepona Home Fair Costa del Sol , wordt gehouden van 10.00 uur tot 18.00 uur en richt zich vooral op Belgische en Nederlandse inwoners die een woning bezitten of willen kopen. Van decoratie, constructie, architecten, financiering… alles wat je nodig hebt om een ​​huis aan de Costa del Sol te kopen.

Kerst in Estepona : In het centrum van de stad hangt een kerstsfeer met optredens van koren en pastorales; Bethlehem, kerstconcert, kerstsnoepwedstrijd en kerstmarkt tot 5 januari.

Feria: Feesten & Festivals in Malaga provincie 2023 7

Alle feesten in Malaga provincie 2023: Download PDF

VisitEstepona Spotlight: Enoteca Gran Vino

VisitEstepona Spotlight: Enoteca Gran Vino

In the heart of Estepona, Malaga, on Calle Santa Ana 27, we have created an ideal space for people who want to satisfy their passion for great wine. Here at ENOTECA GRAN VINO, we welcome all wine lovers with open arms.Our adventure began in 2007 in Orta...

New in Estepona Region: Aire

New in Estepona Region: Aire

In 2021 we decided to move house from The Netherlands to Spain - in search of a more conscious way of living. In May of 2022, we drove to our destination, packing our car with the bare necessities only. After a lengthy search, you can now find us in the Estepona area...

Amazing sunset

Amazing sunset

Estepona has so much nature around. Look at this picture by Kevin Airey: It took me a while but on Christmas Eve 2020 I ventured up past Casares and on towards Gaucin to a viewpoint I knew of to take this image at sunset. It is several shots stitched together to make...

Maagd van Carmen

Maagd van Carmen

Op 16 juli wordt de maritieme processie gevierd, over land en over zee, ter ere van Onze Lieve Vrouw van Carmen, patroonheilige van Estepona. De processie, een van de meest diepgewortelde tradities in Estepona, vertrekt vanuit de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Carmen...

San Juan

San Juan

Tussen 23 en 24 juni worden de snorren van San Juan (de júas) verbrand, poppen die verschillende lokale verenigingen maken en die bekende lokale en nationale karakters belachelijk maken, en die voorbestemd zijn om op de brandstapel te worden verbrand. In de nacht...

Het VENTOLERA festival augustus 2021

Het VENTOLERA festival augustus 2021

Om 22.00 uur. beschrijving Het VENTOLERA festival arriveert in augustus in Estepona met de beste indie- en popbands Dorian, Funambulista, Elephants en The Red Room kop een poster die wordt aangevuld met Georgina, Leo, de jonge Bilbao kunstenaar Mare en Cora Yako en...

Sailing in Estepona!

Sailing in Estepona!

Wat is nou de beste plek om Estepona te bewonderen?Vanaf de zee! Een niet te missen exclusieve dagtocht (of meerdaagse!) met een privé zeilcharter vanuit de haven van Estepona. Als de wind het toelaat, ervaar je het gevoel van echt zeilen. Wij bieden u de beste prijs...

Heel goed nieuws van de Spaanse overheid:

Heel goed nieuws van de Spaanse overheid:

Veilig reizen en annuleren gegarandeerd door de overheid van Andalusie:Andalusië heeft een heel mooie regeling voor reizen in heel 2021, deze is verlengd voor 2022 op de website van Andalusia.Alle woningen in onze nieuwsbrief en op onze website hebben een officiele...

Pin It on Pinterest