Feria: Feesten & Festivals in Malaga provincie 2023

Feesten, Festivals & Evenementen, #VisitEstepona

3 Koningen is het 1e grote feest van het jaar in Estepona met optocht in het centrum.
5 januari. In Estepona staat 5 januari bol van de activiteiten voor kinderen. Om 12.00 uur wordt er een kinderfeestje gehouden in het Paleis voor Tentoonstellingen en Congressen. ‘S Middags, vanaf 17.00 uur, trekt de Grote Parade van de Drie Koningen door de centrale straten van Estepona en deelt tonnen snoep uit in een feestelijke en kleurrijke sfeer, begeleid door muzikale bands.

Hierbij de volgende feesten voor Estepona:

Februari of Maart – Carnaval Estepona
Carnaval in Estepona wordt gevierd met veel plezier en een goed humeur, kostuumwedstrijden en optredens van carnavalsgroepen (Chirigotas).


Semana Santa 2024 Estepona Malaga

Semana Santa Malaga 2024: zondag 24 maart t/m zondag 31 maart (Paasdag).


Als je op zoek bent naar een traditionele religieuze ervaring, dan moet je Andalusië bezoeken tijdens Semana Santa.
De data van Semana Santa variëren elk jaar afhankelijk van wanneer Pasen plaatsvindt. Semana Santa begint op Palmzondag, de zondag voor Paaszondag, en duurt tot Paaszaterdag, en in sommige steden tot Paaszondag.

Van donderdag tot Paaszondag
De Heilige Week in Estepona wordt met grote intensiteit beleefd. Op maandagmiddag vertrekt er een stoet kinderen. Op Goede Vrijdag vindt de langste processie plaats, met in totaal vijf tronen, met als bijzonderheid dat één ervan wordt gedragen door vrouwen.

Rond 1 mei CRUCES DE MAYO Estepona
Het feest is helemaal aan het einde van april of begin mei. Vaak is het op de zondag die het dichtst bij 1 mei ligt. Het is eigenlijk meer dan een festival – het is ook een wedstrijd, waarbij katholieke hermandades (broederschappen) en buurtverenigingen strijden om de prijzen voor het mooist versierde kruis van de Ayuntamiento (het gemeentehuis).

15 Mei – San Isidro Labrador (“Romeria”= bedevaart)

De festivals van San Isidro de Estepona zijn waarschijnlijk het meest populair in deze gemeente, samen met de kermis in juli. Dit festival is onlangs uitgeroepen tot toeristisch belang. De straten van de oude stad zijn bedekt met varens en palmbomen en de huizen zijn versierd met producten van de boerderij en potten; Er zijn rieten hutten opgesteld waar u in de schaduw kunt genieten van typische gerechten en een koud biertje. ’s Middags is er een optocht van versierde landwagens. Voorafgaand aan deze datum vindt op 7 mei de Romería de San Isidro plaats, waar families en vrienden een dag doorbrengen in het Los Pedregales-park, met typisch eten, muziek en dans.

23 Juni/24 Juni – San Juan


In de nacht van 23 op 24 juni overspoelen vreugdevuren en feesten de stranden van Estepona. Het is tijd om je voor te bereiden op de zomer en de langste dag van het jaar.

San Juan Estepona

Middeleeuwse markt van Estepona tijdens de maand juni, meestal aan het einde van de maand. Het wordt georganiseerd aan de kust en is behoorlijk populair.


Eerste week Juli –Feria van Estepona feestweek (Salida 155 Estepona.)

Feria Estepona 2024: 2-7 juli 2024

Een week lang staat het werkleven in deze stad bijna volledig stil, aangezien een zeer hoog percentage van de bevolking zich volledig stort op het vieren van de Fair. Overdag zijn er talloze bars open, is er veel kleur in de straten waar bewoners en bezoekers samenkomen om te genieten van manzanillawijn, muziek en dans. ‘S Avonds verplaatst het plezier zich naar het beursterrein, met tal van stands en attracties voor alle leeftijden.
Bijna een week lang is de stad gehuld in muziek, kleur, dans, optochten met praalwagens en folkloreshows. De kermis is verdeeld in twee delen: overdag en ’s nachts.

  • Overdag zijn er talloze bars open en is er veel kleur in de straten waar de lokale bevolking en bezoekers samenkomen om te genieten van manzanillawijn, muziek en dans.
  • s Avonds verplaatst de pret zich naar de Recinto Ferial, met talloze kraampjes en attracties voor alle leeftijden.

Bij de gala-opening van de kermis vindt een van de meest langverwachte activiteiten plaats: de openingstoespraak en de kroning van de koningin, de dames van de kinder-, jeugd- en derde leeftijd. Dagen later, op zaterdagavond, vindt de traditionele optocht van paardenkoetsen plaats om de koningin en de dames van de kermis een ritje te laten maken.

16 Juli – Virgen del Carmen

In alle gemeenten van de Costa del Sol wordt de Virgen del Carmen gevierd op 16 juli, de patroonheilige van de zeelieden.De Maagd wordt door de straten en de promenade gedragen en vervolgens naar de zee gebracht om, vergezeld door ontelbare boten.

  • Het feest van de Virgen del Carmen is op 16 juli in Estepona.
    Ze is de beschermheilige van de zeelieden en langs de hele Costa del Sol vinden talloze vieringen plaats.
  • Op de middag van 16 juli wordt de beeltenis van de Maagd in processie door het historische centrum van Estepona gedragen, om vervolgens het water van de zee te zegenen en een prachtige zeemansbedevaart uit te voeren, begeleid door verschillende boten.

Weekend in Juli – Middeleeuwse Markt in Estepona (oude stad).

Tijdens de maand augustus organiseerden ter gelegenheid van de viering van de Dag van het Toerisme de afgevaardigde voor toerisme-evenementen voor het plezier van de bezoekers. Het is de bedoeling dat zowel de toeristen die Estepona bezoeken als de mensen van Estepona genieten van deze zeer speciale dag, en dat met naam de bezoekers een prettige herinnering aan een keer meenemen. Het evenenprogramma meldde elk jaar en kan parades, concerten, bloemen bezorgen, proeverijen van lokale producten of flamencoshows publiceren.

Halloween wordt in Estepona in de laatste week van oktober gevierd met evenementen, kostuumwedstrijden en een donkere setting. Verschillende plaatsen zoals Selwo bieden themabezoeken en aanbiedingen voor kinderen in kostuums.

12 oktober is een feestdag in Estepona omdat het Hispanic Day is, ook wel bekend als Pilar Day.

De beurs van Estepona die op 4 en 5 november wordt gehouden, bekend als de Estepona Home Fair Costa del Sol , wordt gehouden van 10.00 uur tot 18.00 uur en richt zich vooral op Belgische en Nederlandse inwoners die een woning bezitten of willen kopen. Van decoratie, constructie, architecten, financiering… alles wat je nodig hebt om een ​​huis aan de Costa del Sol te kopen.

Kerst in Estepona : In het centrum van de stad hangt een kerstsfeer met optredens van koren en pastorales; Bethlehem, kerstconcert, kerstsnoepwedstrijd en kerstmarkt tot 5 januari.

Feria: Feesten & Festivals in Malaga provincie 2023 7

Alle feesten in Malaga provincie 2023: Download PDF

#VisitEstepona

Chiringuitos

Hoeveel Beach bars ken je in Estepona?

Estepona Hiking Gibraltar view

365 dagen per jaar outdoor

Wandelen, fietsen, golfen, paardrijden, zwemmen, padel, surf & paddle…

Madubar Estepona

Ontelbare restaurants & bars

Ook al verblijf je maandenlang in Estepona, je kunt elke dag iets anders proeven!

Pin It on Pinterest