Covid 19 maatregelen in Estepona en La Fragata

VisitEstepona

Andalusië biedt alle niet-ingezeten internationale reizigers een gratis Covid-verzekering aan voor verblijf in elk soort gereglementeerde instelling in de regio tussen 1 januari en 31 december 2021.

Meer informatie: https://www.andalucia.org/en/travel-assistance-insurance?fbclid=IwAR2gtX7mfBU7uYCciz8Tb6nmLLziNDxLziwD2FWZOXnnBUBkREBF-WPaIRc

Andalusië (Update 30 april 2021)

LEES VERDER: Einde aan provinciale lockdowns in Andalusië en verruiming openingstijden

LockdownRegionaal. Ook lokale lockdowns (afhankelijk van corona-incidentie)
AvondklokTussen 23 en 6 uur
HorecaGeopend tot 23u. Interieur (75%) exterieur (100%)
WinkelsGeopend tot 22.30u.
MondkapjesplichtJa, altijd ongeacht de 1,5 m afstand
GroepsverbandMax. 6 pers. exterieur, 4 pers. interieur (thuis)I.v.m. de maatregelen voor Covid-19:

Was regelmatig goed je handen met zeep.
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg (niet in toilet)

Ventileer het appartement regelmatig, let op gebruik dan geen airco.

De schoonmaak van het appartement hebben wij zo zorgvuldig mogelijk gedaan met gebruikmaking van gecertificeerde schoonmaakmiddelen. Oppervlakten zijn gedesinfecteerd.

Indien je eigen desinfectiedoekjes gebruikt gooi deze niet in het toilet dit verstopt de afvoer!

Alle maatregelen zijn gebaseerd op de kennis van feiten van dit moment uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen door het CCAES (Spaanse RVIM) dan zullen wij dit direct aanpassen.

Vooralsnog is de enige maatregel in het complex La Fragata dat de capaciteit van het zwembad tijdelijk is aangepast (max 75%) dit betekent bij ons maximaal 48 mensen tegelijk. Kijk je naar het zwembad dan zul je ervaren dat er in 10 jaar nog nooit 48 mensen tegelijk in het zwembad zijn geweest 😉  Voorlopig s.v.p. niet zonnebaden bij het zwembad, er staan tijdelijk geen ligbedden. Ook s.v.p. geen materialen mee het zwembad in. In de zee en op het strand is hiervoor uiteraard wel alle ruimte.

Gemiddeld is dit 0-12 personen tegelijk. Vaak is er maar 1 gezin.
Het zwembad is royaal, afstand houden is geen probleem.

Op de stranden is volop ruimte. Er zijn 2 stranden op loopafstand. Men vraagt of je bij faciliteiten slippers of schoeisel wilt dragen (de douches, strandtenten, looppaden)

Sinds medio juli 2020 zijn op straat en openbare ruimten mondkapjes uit voorzorg verplicht in o.a. Andalusië. Zelfs als je 1,5 meter afstand kunt houden. Het is wat het is. Het zal tijdens een verblijf in Estepona niet zo erg zijn als het misschien klinkt.

Strand is simpel, lig / zit je, prima, geen mondmasker, ga je wandelen, mondmasker 😷
Voor de horeca: jullie wonen onder hetzelfde dak dus mogen zonder mondkapje bij elkaar aan tafel zitten.

De zomervakantie 2020 was voor iedereen aanpassen, het dragen van de maskers, eerst alleen in de winkels. Ook het bewust kiezen voor een “ander” soort vakantie, langere dag op het strand, wat vaker op een terrasje of restaurant, een afgelegen baaitje ipv een druk strand, wat vaker thuis op eigen terras of in het heerlijke zwembad) …
Er zijn en blijven mogelijkheden zat om aan deze “gekte” te ontsnappen en toch een heerlijke vakantie onder de zon ☀️ te genieten als je dat zelf maar wil. De gemiddelde vakantietijd kan makkelijk 90% zonder mondkapje zijn.

De kapjes uit de supermarkt zijn getest, die van de Mercadonna ademen makkelijker dan die van de Lidl.
Hippe mondkapjes koop je bijvoorbeeld bij https://www.facebook.com/viavaiestepona1/
Of maak ze zelf van dunne katoen.

Regels veranderen in Spanje net als in de rest van de wereld soms kort vooraf. Wil je op de hoogte blijven dan is een tip om onze NL ambassadeur te volgen op Facebook. Hij schrijft wekelijks een uitgebreide update en alle informatie is 100% op feiten gecheckt. Dit is ook onze bron. https://www.facebook.com/AmbassadeurJanVersteeg/

Handig om het BZ-reisadvies goed in de gaten te houden. Meer gedetailleerde informatie vindt u in de post bovenaan de Facebookpagina ‘Nederlandse ambassade in Spanje’ https://www.facebook.com/NLambassadeSpanje/posts/3494167223931649?__tn__=K-R. Daar vindt u ook de telefoonnummers van de verschillende Spaanse regio’s die u kunt bellen als u verschijnselen heeft die mogelijk duiden op COVID19.

Ook leest u daar meer over het formulier dat u moet invullen als u met het vliegtuig of per boot naar Spanje reist. U kunt daar ook vragen stellen, al hoop ik op uw begrip dat de ambassade niet in staat is om vragen over specifieke stranden, musea, bars en restaurants in alle Spaanse regio’s te beantwoorden. Daarvoor kan het nuttig zijn om op de verschillende websites en Facebookpagina’s van en voor Nederlandstaligen in specifieke regio´s in Spanje te kijken (voorbeelden daarvan treft u ook op bovengenoemde pagina). Daar worden ook veel verhalen en ervaringen gedeeld.

Update testbeleid:

𝗔𝗮𝗻𝗽𝗮𝘀𝘀𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝘁𝗲𝘀𝘁𝘃𝗲𝗿𝗽𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗿𝗲𝗶𝘇𝗲𝗻 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱
Met ingang van 3 maart worden de regels met betrekking tot de Covid-testverplichting verruimd voor reizigers die per vliegtuig, schip, bus of trein uit een hoog-risicogebied naar Nederland reizen. Reizigers kunnen kiezen uit één van de volgende twee opties:

1. Een enkele negatieve NAAT(PCR)-test (zie onder voor de toegestane soorten tests) van maximaal 12 uur oud bij vertrek; OF:
2. Een dubbele test: 1) een negatieve NAAT(PCR)-test (zie onder voor de toegestane soorten tests) van maximaal 72 uur oud bij aankomst, plus 2) een negatieve sneltest van maximaal 4 uur oud bij vertrek.

𝙏𝙤𝙚𝙜𝙚𝙨𝙩𝙖𝙣𝙚 𝙩𝙚𝙨𝙩𝙨
– PCR of RT PCR
– LAMP (Loop-mediated Isothermal Amplification)
– TMA (Transcription-mediated Amplification)
– mPOCT (Molecular Point-of-care-test)
– NAAT (Nucleic-acid Amplification Test)

Het VENTOLERA festival augustus 2021

Het VENTOLERA festival augustus 2021

Om 22.00 uur. beschrijving Het VENTOLERA festival arriveert in augustus in Estepona met de beste indie- en popbands Dorian, Funambulista, Elephants en The Red Room kop een poster die wordt aangevuld met Georgina, Leo, de jonge Bilbao kunstenaar Mare en Cora Yako en...

Sailing in Estepona!

Sailing in Estepona!

Wat is nou de beste plek om Estepona te bewonderen?Vanaf de zee! Een niet te missen exclusieve dagtocht (of meerdaagse!) met een privé zeilcharter vanuit de haven van Estepona. Als de wind het toelaat, ervaar je het gevoel van echt zeilen. Wij bieden u de beste prijs...

Heel goed nieuws van de Spaanse overheid:

Heel goed nieuws van de Spaanse overheid:

Veilig reizen en annuleren gegarandeerd door de overheid van Andalusie:Andalusië heeft een heel mooie regeling voor reizen in heel 2021. Alle woningen in onze nieuwsbrief en op onze website hebben een officiele verhuurlicentie van de Junta de Andalucia en vallen onder...

Estepona ❤ Instagrammer’s Paradise

Estepona ❤ Instagrammer’s Paradise

I adored the décor of this charming former Andalusian fisherman’s cottage as soon as I walked in – an instagrammer’s paradise!
The house was a cross between a super-stylish Elle Decor cover and staying in a super-comfortable, cosy “home-from-home”.

Golfen in Estepona

Golfen in Estepona

Finca Cortesin - Casares Finca Cortesin – Casares Holes: 18 Par: 72 . Wereldklasse golfbaan in mooie ongerepte natuur. Ontworpen door Cabell Robinson, moeilijke holes worden afgewisseld met makkelijkere. Spectaculaire uitzichten....

El Paraiso Golf

Holes: 18, Par 71.Mooie natuur, ontworpen door Gary Player, uitdaging voor alle niveaus, mooie uitzichten. Geopend in 1973. Contact : El Paraiso Club de Golf, 29600 Estepona Tel. 952883835, Fax. 952885827 info@elparaisogolfclub.com

Finca Cortesin

Finca Cortesin

Finca Cortesin staat wereldwijd bekend om het leveren van een van Europa’s meest onvergetelijke golfervaringen. De harmonieuze relatie tussen het natuurlijke mediterrane landschap en de omgeving op de 18-holes golfbaan van het resort, die tot de beste golfbanen van Spanje behoort, zorgt voor een zeer aantrekkelijk ontwerp, terwijl het uitstekende weer waar we het hele jaar door van genieten, de perfecte omgeving is om te golfen.

Pin It on Pinterest