Covid 19 maatregelen in Estepona en La Fragata

VisitEstepona

I.v.m. de maatregelen voor Covid-19:

Was regelmatig goed je handen met zeep.
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg (niet in toilet)

Ventileer het appartement regelmatig, let op gebruik dan geen airco.

De schoonmaak van het appartement hebben wij zo zorgvuldig mogelijk gedaan met gebruikmaking van gecertificeerde schoonmaakmiddelen. Oppervlakten zijn gedesinfecteerd.

Indien je eigen desinfectiedoekjes gebruikt gooi deze niet in het toilet dit verstopt de afvoer!

Alle maatregelen zijn gebaseerd op de kennis van feiten van dit moment uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen door het CCAES (Spaanse RVIM) dan zullen wij dit direct aanpassen.


Vooralsnog is de enige maatregel in het complex La Fragata dat de capaciteit van het zwembad tijdelijk is aangepast (max 75%) dit betekent bij ons maximaal 48 mensen tegelijk. Kijk je naar het zwembad dan zul je ervaren dat er in 10 jaar nog nooit 48 mensen tegelijk in het zwembad zijn geweest 😉  Voorlopig s.v.p. niet zonnebaden bij het zwembad, er staan tijdelijk geen ligbedden. Ook s.v.p. geen materialen mee het zwembad in. In de zee en op het strand is hiervoor uiteraard wel alle ruimte.

Gemiddeld is dit 0-12 personen tegelijk. Vaak is er maar 1 gezin.
Het zwembad is royaal, afstand houden is geen probleem.

Op de stranden is volop ruimte. Er zijn 2 stranden op loopafstand. Men vraagt of je bij faciliteiten slippers of schoeisel wilt dragen (de douches, strandtenten, looppaden)

Update 17 juli 2020:
Sinds woensdag zijn ook op straat en openbare ruimten mondkapjes uit voorzorg verplicht in o.a. Andalusië. Zefs als je 1,5 meter afstand kunt houden.

Het is wat het is. Het zal tijdens een verblijf in Estepona niet zo erg zijn als het misschien klinkt.
Een groot deel van de Spanjaarden liep al met een mondkapje rond waar het niet moest. Dus het gezicht zijn we al gewend.

Strand is simpel, lig / zit je, prima, geen monddoekje, ga je wandelen, monddoekje 😷
Voor de horeca: jullie wonen onder hetzelfde dak dus mogen zonder mondkapje bij elkaar aan tafel zitten.
Het zal voor iedereen aanpassen zijn, niet persé met het dragen van die dingen, maar wel met misschien bewust te kiezen voor een “ander” soort vakantie, langere dag op het strand, wat vaker op een terrasje of restaurant, een afgelegen baaitje ipv een druk strand, wat vaker thuis op eigen terras of in het heerlijke zwembad) … mogelijkheden zat om aan deze “gekte” te ontsnappen en toch een heerlijke vakantie onder de zon ☀️ te genieten als je dat zelf maar wil. De gemiddelde vakantietijd kan makkelijk 90% zonder mondkapje zijn.

De kapjes uit de supoermarkt zijn getest, die van de Mercadonna ademen makkelijker dan die van de Lidl.
Hippe mondkapjes koop je bijvoorbeeld bij https://www.facebook.com/viavaiestepona1/
Of maak ze zelf van dunne katoen als je geen specfieke bescherming hoeft voor jezelf.

Regels veranderen hier soms kort vooraf, deze regel werd binnen 24 uur aangekondigd en ingevoerd en bereikte ons iets later. Wil je op de hoogte blijven dan is een tip om onze NL ambassadeur te volgen op Facebook. Hij schrijft wekelijks een uitgebreide update en alle informatie is 100% op feiten gecheckt. Dit is ook onze bron. https://www.facebook.com/AmbassadeurJanVersteeg/

Handig om het BZ-reisadvies goed in de gaten te houden. Meer gedetailleerde informatie vindt u in de post bovenaan de Facebookpagina ‘Nederlandse ambassade in Spanje’ https://www.facebook.com/NLambassadeSpanje/posts/3494167223931649?__tn__=K-R. Daar vindt u ook de telefoonnummers van de verschillende Spaanse regio’s die u kunt bellen als u verschijnselen heeft die mogelijk duiden op COVID19. Ook leest u daar meer over het formulier dat u moet invullen als u met het vliegtuig of per boot naar Spanje reist. U kunt daar ook vragen stellen, al hoop ik op uw begrip dat de ambassade niet in staat is om vragen over specifieke stranden, musea, bars en restaurants in alle Spaanse regio’s te beantwoorden. Daarvoor kan het nuttig zijn om op de verschillende websites en Facebookpagina’s van en voor Nederlandstaligen in specifieke regio´s in Spanje te kijken (voorbeelden daarvan treft u ook op bovengenoemde pagina). Daar worden ook veel verhalen en ervaringen gedeeld.

Regels tot 15 juli 2020:
Alleen in de winkels is een mondkapje op dit moment nog verplicht en als je buiten geen 1,5 meter afstand zou kunnen houden, dit is bijvoorbeeld op de wekelijkse markten op zondag (haven) en woensdag (bij Las Mesas)

Estepona ❤ Instagrammer’s Paradise

Estepona ❤ Instagrammer’s Paradise

I adored the décor of this charming former Andalusian fisherman’s cottage as soon as I walked in – an instagrammer’s paradise!
The house was a cross between a super-stylish Elle Decor cover and staying in a super-comfortable, cosy “home-from-home”.

Golfen in Estepona

Golfen in Estepona

Finca Cortesin - Casares Finca Cortesin – Casares Holes: 18 Par: 72 . Wereldklasse golfbaan in mooie ongerepte natuur. Ontworpen door Cabell Robinson, moeilijke holes worden afgewisseld met makkelijkere. Spectaculaire uitzichten....

El Paraiso Golf

Holes: 18, Par 71.Mooie natuur, ontworpen door Gary Player, uitdaging voor alle niveaus, mooie uitzichten. Geopend in 1973. Contact : El Paraiso Club de Golf, 29600 Estepona Tel. 952883835, Fax. 952885827 info@elparaisogolfclub.com

Finca Cortesin

Finca Cortesin

Finca Cortesin staat wereldwijd bekend om het leveren van een van Europa’s meest onvergetelijke golfervaringen. De harmonieuze relatie tussen het natuurlijke mediterrane landschap en de omgeving op de 18-holes golfbaan van het resort, die tot de beste golfbanen van Spanje behoort, zorgt voor een zeer aantrekkelijk ontwerp, terwijl het uitstekende weer waar we het hele jaar door van genieten, de perfecte omgeving is om te golfen.

Atalaya Golf Estepona

Atalaya Golf Estepona

In tegenstelling tot zoveel golfclubs in de omgeving van Estepona, werd Atalaya in de eerste plaats opgericht als golfclub, in tegenstelling tot een vastgoedontwikkeling. Dit erfgoed stelt zowel leden als bezoekers in staat om te genieten van golf in een natuurlijke omgeving, grotendeels ongehinderd door woningbouw.

Klimaat en weer in Estepona

Klimaat en weer in Estepona

Estepona ligt in een vruchtbare vallei aan de voet van het Bermejo-gebergte. Deze plaats heeft ongeveer 325 dagen zon per jaar, aanzienlijk boven het gemiddelde voor de regio. Estepona staat niet voor niets bekend als de tuin van de Costa del Sol. Je ziet het al bij...

Fiets huren in Estepona

Fiets huren in Estepona

Wat doet een Nederlander in Estepona? Die huurt een fiets. En dat kan ook in Estepona, midden in het centrum vind je onder andere Costa Bike, Eco&Bike. Ook een tip als je een Benidorm-bastard op visite krijgt, dan huren we een Mobility scooter. Verken de...

Musea in Estepona

Musea in Estepona

Estepona is one of Costa del Sol's most popular holiday resorts. With its beautiful historic centre and elegant port, it is an unmissable holiday destination that attracts thousands of travellers every year. That being said, Estepona has a lot more to offer than just...

The Bee Gurus Apprentice

The Bee Gurus Apprentice

Laat me je over een klein geheim vertellen in Estepona! The Bee Guru's Apprentice. 100% pure rauwe honing uit de Sierra de Ronda gemaakt van sinaasappel- en citroenbloesem, eucalyptus, speermunt en alle wilde bloemen over de Sierra de Ronda. Onze honing is puur getest...

Pin It on Pinterest