Atalaya Golf Estepona

Golf in Estepona, #VisitEstepona

Atalaya Golf Estepona 1

De in 1968 geopende Bernard von Limburger ontworpen Old Course maakt Atalaya een van de oudste en meest prestigieuze clubs aan de kust. Von Limburger was verantwoordelijk voor 74 cursussen in heel Europa, hoewel Atalaya zijn enige cursus Spaans is. De Nieuwe Cursus werd in 1990 toegevoegd aan een ontwerp van Paul Krings.

In tegenstelling tot zoveel golfclubs in de omgeving van Estepona, werd Atalaya in de eerste plaats opgericht als golfclub, in tegenstelling tot een vastgoedontwikkeling. Dit erfgoed stelt zowel leden als bezoekers in staat om te genieten van golf in een natuurlijke omgeving, grotendeels ongehinderd door woningbouw.

Vanaf het begin is Atalaya opgevat als een open golfbestemming, waar zowel leden als bezoekers een vriendelijke en gastvrije sfeer zouden aantreffen. Uniek aan de club is de diversiteit van de leden, waar niet minder dan 36 nationaliteiten in het Spaanse zonnetje van hun golf kunnen genieten. Deze diversiteit trekt natuurlijk bezoekers uit heel Europa en daarbuiten aan.

In de loop van haar geschiedenis heeft de club aanzienlijke investeringen gedaan in haar twee banen en in de faciliteiten van de club. De club heeft een doorlopend strategisch vijfjarenplan met doelstellingen voor het onderhoud en de verbetering van de golfbanen, met inbegrip van een uitgebreid bomenplan. In de loop der jaren zijn er subtiele verbeteringen aangebracht aan het oorspronkelijke ontwerp van von Limburger om de spelers een eerlijke maar interessante uitdaging te bieden. In 2017 heeft de club een grote investering gedaan in de eerste hole op de Old Course, waardoor het een zeer aantrekkelijke opening is voor elke golfronde. Tegelijkertijd werd een nieuw café en terras gebouwd, om een handige en aantrekkelijke plek te bieden voor een verfrissing voorafgaand aan de ronde en tegelijkertijd als “halverwege” te fungeren. Uniek is dat de eerste tee eigenlijk het dak van het café vormt!

In 1998 bouwde de club een aanzienlijke golfacademie en een full length oefengat, met inbegrip van alle noodzakelijke oppervlakken en voorwaarden om te oefenen en te leren elk aspect van het spel. Bezoek onze Golf Academy. In 2013 is er een volledig uitgeruste fitnessruimte aan het clubhuis toegevoegd en in 2001 is er ook een nieuw buitenterras aangelegd, met een aantrekkelijk uitzicht over de Old Course. Meer recentelijk, in 2018, werd een parkeergarage naast het clubhuis voltooid die plaats biedt aan meer dan 150 auto’s en met het oog op de toekomst, een aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s bevat. In 2019 werd een volledige renovatie van het clubhuis en het restaurant voltooid, die een aantrekkelijke luchtige ruimte biedt voor een drankje aan de bar of een maaltijd in het restaurant.

De club begrijpt dat ze haar positie als een van de belangrijkste golfbestemmingen aan de kust wil behouden en dat we zullen blijven investeren om de beste golfervaring voor onze leden en bezoekers te garanderen.

Atalaya Golf Estepona 2

Facebook: https://www.facebook.com/AtalayaGolfClub/

Twitter: https://twitter.com/AtalayaGolf

Website: https://www.atalaya-golf.com/

#VisitEstepona

Chiringuitos

Hoeveel Beach bars ken je in Estepona?

Estepona Hiking Gibraltar view

365 dagen per jaar outdoor

Wandelen, fietsen, golfen, paardrijden, zwemmen, padel, surf & paddle…

Madubar Estepona

Ontelbare restaurants & bars

Ook al verblijf je maandenlang in Estepona, je kunt elke dag iets anders proeven!

Pin It on Pinterest